The making of...

Nu de lancering van Amadeus m-Power een feit is, delen we graag enkele achtergrond informatie met u over de ontwikkeling van deze mobiele reisapplicatie.

Door: Nicolette Schnepper (Product Manager Travel)

Na maanden van hard werken zijn we extreem trots om onze ‘baby’ in de Apple Store te zien! We hebben ons uiterste best gedaan om de app zo simpel, strak en intuïtief in het gebruik als mogelijk te maken, en ik ben van mening dat we hier heel goed in zijn geslaagd.

Het is zelfs zo goed gelukt, dat sommige mensen denken dat het ontwikkelen van deze app ook een gestroomlijnd en makkelijk proces is… Aangezien dit zeker niet het geval is, denk ik dat het leuk is om een kleine blik in de keuken te geven.

Bijna een jaar geleden vond de eerste kick off meeting met Amadeus plaats. Ons team maakte kennis met het Amadeus team en de project organisatie werd ingericht. Een groot team bestaande uit ontwikkelaars, project managers, product managers, designers, usability engineers en een project board stond nu klaar in de startblokken.

Vanaf dat moment konden we beginnen met de eerste opzet van de app, het bepalen van de gewenste functionaliteiten, de eerste wireframes en onderzoek naar hoe wij onze systemen konden integreren met die van Amadeus.

Vervolgens kon worden begonnen met de eerste daadwerkelijke ontwikkeling. Wij werken volgens het Agile/Scrum principe waarbij in iteraties van twee weken steeds een extra stuk functionaliteit wordt opgeleverd. Na heel veel iteraties op alle vlakken (design, usability, functionaliteit, architectuur) en heel veel testen en bug fixen konden we afgelopen september de eerste demo versie van de app tonen.

Hierna zijn we hard aan de slag gegaan om de app ook ‘klantgeschikt’ te maken. Denk hierbij aan het kunnen branden van de app, maar ook het kunnen beheren van de app als deze door veel verschillende klanten gebruikt wordt. Daarnaast moest er worden gewerkt aan zaken als klantensupport of het klantimplementatie proces.

Na nog veel meer iteraties, testen en bug fixen was het dan afgelopen week zover… De eerste klant ging live in de Apple Store!!

De samenwerking met Amadeus was ontzettend leuk en het is speciaal om te merken dat de meeste van onze ‘counterparts’ bij Amadeus inmiddels voelen als onze eigen collega’s.

De eerste klanten zijn nu live en er zullen er snel meer volgen. Wij blijven ondertussen keihard doorwerken om de app nog persoonlijker en relevanter te maken, dus ‘stay tuned’!